در فستیوال‌های اسپانیا تمامی فرهنگ‌ها به شکل باشکوهی تجلی پیدا می‌کنند. فرهنگ‌های مختلفی از مسیحیت گرفته تا فرهنگ ایبری، رومی،یونانی و بسیاری دیگر روی اسپانیا تاثیر گذاشته‌اند. شاید در ظاهر برخی از این فرهنگ‌ها بر دیگری غلبه کرده‌ و برخی کاملاً از میان ‌رفته‌ باشند؛ اما در فستیوال‌های اسپانیا تمامی فرهنگ‌ها درکنار یکدیگر درحال پایکوبی دیده می‌شوند.

اسپانیا با در برگرفتن بخش وسیعی از شبه‌جزیره‌ی ایبری یکی از بزرگ‌ترین کشورهای اروپا به‌شمار می‌آید. گردشگران زیادی به اسپانیا سفر می‌کنند تا تعطیلات خود را در سواحل آفتابی دریای مدیترانه در جنوب و کرانه‌ی اقیانوس اطلس در شمال این کشور بگذرانند؛ اما اگر فرصت کافی داشته باشید، چیزی بیش از سواحل زیبا برای لذت بردن خواهید یافت. اسپانیا مملو از جشنواره‌ها، تعطیلات و جشن‌های سنتی است. با شنیدن اسم اسپانیا تنها تصاویری از گاوبازی اسپانیایی و رقص فلامنکو در ذهن تداعی می‌شود، اما این فقط بخشی از جذابیت‌های منحصربه‌فرد اسپانیا است. در ادامه شما را با بی ‌نظیر‌ترین فستیوال‌های اسپانیا آشنا کنیم.

روز سه پادشاه در بارسلون

یکی از مهم‌ترین روزهای تعطیل در بارسلون، روز سه پادشاه است که بزرگ‌ترین رژه نمایشی کریسمس در آن برگزار می‌شود. روز سه پادشاه در اوایل ژانویه بعداز پایان جشن و سرور کریسمس برگزار می‌شود و دوباره شور و حال تازه‌ای در میان مردم پدید می‌آورد. در این روز، ورود سه پادشاه (سه ایرانی زردشتی که در انجیل متی از آن‌ها به‌عنوان سه پادشاه یاد شده است) را به بیت لحم در فلسطین و آوردن هدایایی برای مسیح تازه متولدشده، جشن می‌گیرند و مردم اسپانیا بر طبق این سنت، به یکدیگر هدیه‌ی کریسمس می‌دهند. زمانی که سه پادشاه سوار بر عرشه‌ی کشتی سانتا یولالیا (Santa Eulàlia) وارد شهر می‌شوند، موجی از شادی مردم را در برمی‌گیرد. ورود سه پادشاه با آتش‌بازی و نورافشانی در آسمان و همچنین شلیک توپ به مردم اعلام می‌گردد؛ سپس شهردار بارسلون کلیدهای شهر را به سه پادشاه تحویل می‌دهد تا آن‌ها بتوانند در شهر سفر کرده و به مردم هدیه بدهند. کودکان کفشی را بیرون از خانه می‌گذارند تا پادشاه هدیه‌ای در کنار آن قرار دهد. رسم جالب‌توجه دیگری که در این روز وجود دارد، این است که خانواده‌ها دورهم جمع می‌شوند تا یک کیک سنتی را بین یکدیگر قسمت کنند. این رسم در شهر کاتولونیا به تورتل (tortell) مشهور است. داخل کیک یک پادشاه کوچک و یک لوبیا پنهان شده است. هرکسی که پادشاه نصیبش شود، در تمام سال خوش‌شانسی می‌آورد و فردی که لوبیا را پیدا کند باید پول کیک را بپردازد.

 

جشن کالسوتادا در کاتالونیا

اگر در ماه فوریه در شهر کاتالونیا به سر می‌برید، به یک جشن آشپزی واقعی دعوت شده‌اید. جشن کالسوتادا (Calçotada) جشنی سنتی است که اکثر مواقع در دومین ماه سال برگزار می‌شود؛ اما گاهی هم کالسوتادا را در ماه مارس جشن می‌گیرند، زیرا روز برگزاری به زمان اولین برداشت محصول در آن سال بستگی دارد. اگرچه به نظر نمی‌رسد، اوایل بهار زمانی مناسبی برای برداشت محصول باشد؛ اما این جشن به پیازچه‌ یا همان پیاز بهاری مربوط است که در آن زمان در همه جای شهر به وفور دیده می‌شود. همه‌‌ی کسانی که در این جشن بزرگ شرکت می‌کنند، پیش‌بند می‌پوشند و لباس‌هایشان چنان با خوردن سس‌ها و چاشنی‌های سنتی اسپانیایی که از پیاز تهیه‌شده‌اند، کثیف می‌شود که تصورش را هم نمی‌توانید بکنید.

فستیوال بارسلون

این فستیوال که به مدت یک هفته برگزار می‌شود، در حقیقت برابر با جشن ماردی گرا (Mardi-Gras) مسیحی است و همه می‌توانند در آن شرکت کنند. این جشن یک سنت تاریخی است که از قرن شانزدهم تاکنون هرسال در خیابان‌های شهر برگزار می‌شود. اگر در آخر فوریه در بارسلون حضور داشتید، حتماً از شرکت در این جشن لذت خواهید برد که مملو از فعالیت‌های شادی‌آفرینی مثل رقص و پای‌کوبی آن‌هم با لباس‌های محلی و زیبا، اجرای بیش از ۳۰ رژه نمایشی، فرستادن بالن‌های نارنجی‌رنگ به آسمان، نمایش‌های خیابانی، آتش‌بازی و درنهایت ورود پادشاه فستیوال به شهر بارسلون است. تنها کاری که باید بکنید، این است که خودتان را به مرکز شهر برسانید و خیابان‌ها را که خود گویای این جشن باشکوه هستند، تماشا کنید. جشنواره با ورود پادشاه که پیروزمندانه به شهر وارد می‌شود و آغاز مهمانی باشکوه و بزرگ بارسلونا را اعلام می‌کند، شروع می‌شود. پنجشنبه مقدس (Fat Thursday)  اولین روز فستیوال به‌حساب می‌آید و بیشتر فروشگاه‌های مواد غذایی شهر این روز را جشن گرفته و گرامی می‌دارند.

جشن سان فرمین در پامپلونا

جشن سان فِرمین (La Fiesta de San Fermin)

تعطیلات نمادینی است که هرساله در نیمه‌ی جولای در شهر شمالی پامپلونا (Pamplona) به مدت ۹ روز برگزار می‌شود. ویژگی مشهور این مناسبت، دویدن گاوها است که اولین بار ارنست همینگوی نویسنده‌ی مشهور آمریکایی در کتاب «خورشید همچنان می‌دمد» به آن اشاره کرد و سبب مطرح‌شدن آن در جهان شد. هرروز صبح هزاران تن از مردم محلی و گردشگران به خیابان‌ها می‌آیند تا پیشاپیش گله‌ی گاوهای خشمگین و رمیده شروع به دویدن کنند و آن‌ها را در مسیری که به میدان گاوبازی شهر منتهی می‌شوند، همراهی کنند. در این ۹ روز خیابان‌ها خطرآفرین می‌شوند و این رویداد نفس‌گیر ارزش تماشا کردن را دارد. در کنار این نمایش هیجان‌انگیز، سان فرمین شامل آتش‌بازی، رژه و گاوبازی می‌شود. اولین جشن رسمی سان فرمین در سال ۱۹۵۱ رخ داد و در مقایسه با جشن پرزرق‌وبرقی که امروزه می‌بینیم از اهمیت کمتری برخوردار بود. اگرچه بقیه‌ی مراسم پر از سنت‌های محلی بی‌نظیر است اما گاوهایی که رمیده‌اند بسیار خطرناک هستند و برخی تحریک گاوها را غیراخلاقی می‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *